Козіївський ЗДО (ясла-садок) Краснокутської селищної ради
Богодухівського району Харківської області

Участь у проектах та конкурсах

За ініціативи Національного банку України ,вихователі Євгенія ЛУЧАНІНОВА та Валерія ВИННИК з своїми вихованцями взяли участь у конкурсі "Традиції добрих справ" в межах заходів з нагоди святкування Всеукраїнського дня добрих справ "Щедрий Вівторок" і отримали сертифікати.

 

Козіївська загальносільська  Коляда

Новорічно-різдвяні свята в Україні прийнято зустрічати особливим чином, дотримуючись безлічі традицій. Найулюбленіша традиція на Різдвяні свята для дітей – це співати колядки, возвеличуючи народження Сина Божого.

Старша група прийняла участь в Козіївській загальносільській  Коляді. Після колядок господарі привітали малят з прийдешніми святами та пригостили традиційними пряниками - панянками

Через практикування вертепу, ми віримо, що в кожного маленького і манюньої залишиться відчуття, що вони вже знають і вміють, як це робити.

Саме через такі заходеньки, ми огортаємо юні покоління теплим кожухом української традиції. А отже і їх відчуття приналежності до важливого.

  

 

З  14 по 16 грудня 2023 року вихователька інклюзивної старшої групи Лілія НЄМИКІНА взяла учась у тренінгу“Технології визначення потреб дітей та значення їх задоволення для попередження ризиків розвитку складних життєвих обставин у сім’ї”, який був реалізований ГО “Відповідальні громадяни” за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).  в м. Київ  

Цільова аудиторія: вчителі, викладачі, вихователі, соціальні педагоги.

Метою тренінгу було формування навичок з реалізації основних технік та прийомів, що допомагають виявити та задовольнити потреби дітей, запобігаючи при цьому виникненню негативних ситуацій у шкільному та сімейному середовищі.

  

7 грудня "День української хустки"https://www.youtube.com/watch?v=_UUxpIK1E94&ab_channel=%D0%9A%D0%9E%D0%97%D0%86%D0%87%D0%92%D0%A1%D0%AC%D0%9A%D0%98%D0%99%D0%97%D0%94%D0%9E%28%D1%8F%D1%81%D0%BB%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BA

 

"СМІЛИВА ГРИВНЯ"

За ініціативи Національного банку України  з 4 вересня до 30 листопада 2023 року – по всій Україні тривав збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень під назвою  благодійної акції "Смілива гривня". Упродовж  трьох місяців – вихованці Козіївського ЗДО також збирали копійочки  на потреби Збройних Сил України. Після підбиття підсумків , ми отримали кошти в сумі -2675.10грн.До акції долучилось  18 вихованців.Найбільшу активність проявили вихованці інклюзивної різновікової групи ,начолі з вихователями Оленою БУРЯКО та Валерією ВИННИК - зібрали 1690 грн.,інклюзивна старша група .вихователі Лілія НЄМИКІНА та Євгенія ЛУЧАНІНОВА - 640 грн, і найменшенькі діточки зібрали 285 грн.,вихователі Валентина ЗІНЕНКО та Наталія ДУДНИК.

    

Щиро дякуємо кожному, хто долучився до акції! 🫶

Доки ми підтримуємо один одного, наш народ і країну не перемогти!👊

Тільки разом ми сила!!! 💪

Слава ЗСУ!!! 🇺🇦💙💛

Все буде Україна !!!🇺🇦🇺🇦🇺🇦

 

Участь у проєкті НLYNA-hub «preKRASNOkut»

В листопаді 2023 року у межах проєкту НLYNA-hub «preKRASNOkut» і з нагоди Дня української писемності та мови проведено фестиваль книжок-складанок (лепбуків), створених умілими дитячими руками, на тему «Лелека у народній творчості та побуті українців (зокрема, мешканців Краснокутщини)».

Тож презентуємо творчо-дослідницьку доробку Козіївського ЗДО

Стенд-складанка, виготовлена вихованцями та вихователями старшої групи Козіївського закладу дошкільної освіти (ясла-садок)https://www.facebook.com/100016336723693/videos/pcb.6862715447156677/884638746235981 

Проєкт реалізується за підтримки Cedos та Western NIS Enterprise Fund

              

 

До 10 -річчя Дня Гідності та Свободи.

Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Запекла бородьба  продовжується…Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

В нашому садочку до пам"ятної дати були проведені для вихованців різні патріотичні заходи:

І молодша група виготовляла "Прапор України" під час аплікації;

  

для молодших дошкільнят проводилась бесіда "Хай у серці кожної дитини живе любов до Батьківщини", пальчикова гра "Моя Україна", волонтерська діяльність дошкільняток - збір посилочки для воїнів, які захищають надбання Революції Гідності.

     

для найстарших вихованців - бесіди:"За честь,за волю,за українську долю", історична онлайн подорож "Україна.Свобода.Гідність",було переглянуто відео "Моя вільна і гідна країна",вивчалися тематичні пісні,вірші, виготовлялись символи та обереги.

Підсумком проведеної роботи є -відеоролик "Ми є народ нескореної України"

 

  

 

Звіт керівника

27 червня 2023 року у Козіївському закладі дошкільної освіти(ясла-садок) Краснокутської селищної ради відбувся звіт керівника освітнього закладу Наталії РУДЬ перед трудовим колективом, батьками та громадкістью .

У своєму виступі директорка розкрила основні аспекти своєї діяльності протягом року.

Під час обговорення звіту всі присутні змогли пригадати  події ,які навчали та виховували наших діток ;про той посильний внесок   колективу , батьків та жителів села в нашу ПЕРЕМОГУ.  Були, звичайно, розглянуті і проблемні моменти.

Пролунали слова подяки  нашим захисникам, що вони тримають мирне небо над нами.

Усі присутні подякували за співпрацю, одноголосно відзначивши діяльність директорки освітнього закладу Наталії РУДЬ «задовільною».

 

 

Участь у флешмобі "Вишиванка- генетичний код нації"

19 вихованців старшої групи під керівництвом вихователя Лілії НЄМИКІНОЇ взяли участь в обласному флешмобі до дня вишиванки "Вишиіванка-генетичний код нації" та отримали персональні сертифікати.

Хай перший клас зустріне нас у мирний час

       

   

 

Вишиванка -це одяг ,який є нашим національним надбанням та оберегом, який набуває особливого значення у дні війни, символізує єдність і незламність українців. Вишиванка — це символ нації, який зберігає його коріння, ідентичність та розуміння себе. Символ сміливості, боротьби та перемог.

  

 

 

Конкурс

Вихованці інклюзивної старшої групи Володимир ВІТЧИНКА та Богдана ЧУБЕНКО, під керівництвом вихователя Лілії НЄМИКІНОЇ взяли участь у Всеукраїнському проєкті "Небезпечні пригоди". Діти дикламували та опублікували у групі "Майстерня казок Олександра ЗІМБИ".

#МайстерняКазокОлександраЗімби #Бровко та #Мурчик

   

ВОЛОНТЕРСТВО

     

 

 

29 грудня 2022 р.в нашому садочку відбулась Новорічна розвага, яка принесла задоволення як вихованцям так і батькам

 

Участь у конкурсі

Напередодні Дня Святого Миколая більше 30 вихованців Козіївського ЗДО взяли участь у конкурсі«Зроби оберіг для воїна своїми руками і отримай подарунок від Святого Миколая» ,який було організовано сектором у справах сім’ї, молоді та спорту апарату Краснокутської селищної ради оголошено .

Усі обереги будуть передані нашим землякам-захисникам, а дітям натомість Миколайчик передав солодкі подаруночки!

       

Свято квітів у садочку (вересень -2022)

 

Велика чарівна земля України. Ми любимо її неозорі степи і поля, високі гори, задумливі ліси, тихі береги річок та озер. І куди б не пішли: чи то у ліс, чи то на луки, чи то у поле- скрізь нас привітно зустрічають усмішки рідної землі- чарівні квіти.

Квіти- одне з найпрекрасніших творінь природи. Нехай вони супроводжують нас сьогодні і милують своєю красою і ніжністю.

 В кінці вересня в Козіївському ЗДО відбувся конкурс  квітів та городини під гаслом  "Україна- єдина квітуча краса". Такий захід проводиться щорічно в середині вересня   в коридорах садорчку протягом тижня  триває виставка- букети осінніх квітів ваблять око, радують душу. В цьому році виставка проводилась онлайн. В конкурсі під супроводом вихователів  Лілії Нємикіної- інклюзивна старша група,Олени Буряко та Наталії Дудник -  різновікова група, Валентини Зіненко  т а Євгенії Лучанінової – І молодша група  батьки разом з дітьми підготували чудові композиції з овочів та фруктів. 

     

   

    

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як чудово жити в країні, де панує верховенство права! День Конституції України покликаний нагадати про надзвичайну важливість Закону для світлого сьогодення та щасливого майбутнього кожного з нас. Наш садочок вітає вас зі святом!!!

 

Світ навколо зеленіє,
І душа тому радіє,
Бо прийшли Зелені свята,
І в віночках вже дівчата,
Весело пісень співають,
На сопілках хлопці грають,
Від всієї України,
Зі святами вітають!

 

Що це тут за свято у садку дитячім,

Квітів так багато, в квітнику неначе?

Ще такого свята не було ніколи-

Скоро йдуть малята перший раз до школи!

То ж хай будуть ранки золоті,

І хай завжди вам у житті

Щасливі стеляться дороги!

Хай небо буде чистим,без хмаринок.
Хай сонечко лоскоче до нестями!
Нехай здоровими зростають діти
І хай щасливі будуть мами!
Ми бажаєм нині вам багато
З Днем захисту дітей,
Із вашим святом!

 

 

Хай завжди в усьому світі

Буде мир і щастя дітям,

Бо народжені вони

Для життя, а не війни.

8 та 9 травня в Україні, так само як у світі, відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.

З метою вшанування подвигу українського народу у боротьбі за свободу, увічнення пам’яті загиблих у Другій світовій війні, в садочку був проведений тематичний захід для дітей старшої та молодшої інлюзивних груп.  Вихователі Зіненко В.С. та Кулешова І.Р.  провели  заняття «Ніколи знову» де донесли до дітей цінність людського життя та  мирного неба над головою.  

Вихователь Павлова Ю.В. зробила з малятами інклюзивно-молодшої групи аплікацію «Червоні маки», які символізують загиблих вояків у роки ВВВ.

Перегляд відео " Ніколи знову".

Покладання квітів до монумента загиблим воїнам у Великій вітчизняній війні.

Сподіваємося, що всі вихованці нашого закладу усвідомили важливість слів: «Ні війні!».

 

Писанко чудова,

різнокольорова,

ти стоїш над світом

у величі, красі.

Тебе споглядають,

тебе прославляють

Божі люди світу

І на Небесі.

 Розповісти дитині про  Великдень, щоб їй було зрозуміло, і разом з тим не перевантажити його складною інформацією, можна приблизно так, як це зробили музичний керівник Дудник Н.О. та вихователі Зіненко В.С. і Кулешова І.Р.

 30 квітня в нашому ЗДО відбулася тематична розвага до свята Великодня.

    Ірина Русланівна розповіла що дітлахи разом з дорослими готуються до цього радісного і світлого свята. Вони із задоволенням прикрашають паски «білої шапочкою» і посипають їх кольоровим цукром, фарбують яйця в різні кольори, наносять на них орнамент або ліплять на них відповідні наклейки.

     Діти старшої та молодшої інклюзивних груп мали можливість прийняти участь  у таких народних іграх як: «Де сховались писанки», «Коти яєчко», «Хто скоріше візьме писанку».  Діти молодшої групи, вихователь Кулешова І.Р. інсценували казочку про писанку. Старші дошколята  заспівали пісню «Покочу я крашанку».

Як  і  в давні часи дітям  подарували невеликі  солодкі подаруночки.

Кульмінацією свята стала виставка батьківської та дитячої творчості  пасхальних поробок.

 

 

В межах акції "За чисте довкілля" працівниками ЗДО було висаджено на прилеглій території сосни "для майбутніх поколінь"

 

 

2 березня 2021 року наш садочок вже традиційно взяв участь в  ІІІ Всеукраїнському занятті доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин .

 

 

Тиждень безпеки дорожнього руху в Козіївському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок)

З 09 листопада по 13 листопада 2020 року в Козіївському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) проводився Тиждень БДР

 

  

 

02.03.2020 у всіх вікових групах було проведено  " ІІ Всеукраїнське заняття  ДОБРОТИ" на тему : "Гуманне та відповідальне ставлення до тварин"

 

 

14 лютого 2020 року в ДНЗ відбулося свято "Стрітення"

8 травня вихованці ДНЗ покладали квіти до Братської могили

 

 

з 12 лютого по 19 люте в ДНЗ проходив конкурс під гаслом "Віночок- символ України" в якому приймали участь діти , батьки та вихователі.

Волонтерська діяльність Дата створення: 10:30 14.04.2023
Зимові розваги Дата створення: 14:08 26.01.2022
ДЕНЬ КОЗАЦТВА УКРАЇНИ Дата створення: 13:11 13.10.2021
Свято квітів Дата створення: 16:11 08.10.2021
Чорнобиль - чорна біль Дата створення: 00:47 27.04.2021
Всесвітній День Землі Дата створення: 16:06 23.04.2021
Увага!!! COVID -19 Дата створення: 12:12 07.07.2020

Логін: *

Пароль: *