Щоденне меню
Увага! Знайомимося з новими нормами та порядком організації харчування в дошкільних закладах освіти.
Основні акценти Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305:
1. Енергетична цінність та калорійність їжі має відповідати загальним віковим потребам дітей, а планування кратності калорій у їжі залежить від режиму харчування.
2. Правильний розподіл білків, жирів та вуглеводів у харчуванні дітей, який має забезпечити заклад освіти
3. Продукти та їх кількість, які мають вживати діти.
4. Особливості норм.
Докладніше про зміни дивіться в Постанові:
Постанова Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305.
https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-norm-ta-poryadk-a305
Примірне двотижневе меню на зимовий період
Козіївський заклад дошкільної освіти
(ясла-садок) 2022 рік.
П
Назва страви |
Вихід страви, г |
|
ясла |
садок |
|
ПЕРШИЙ ТИЖДЕНЬ |
||
П О Н Е Д І Л О К |
||
Сніданок |
||
Макаронні вироби відварні |
120 |
150 |
Гуляш курячий |
50 |
80 |
Салат із квашеної (свіжої) капусти та моркви |
47 |
60 |
Хліб пшеничний |
20 |
30 |
Хліб пшеничний з маслом вершковим |
35-10 |
50-10 |
Чай з молоком |
150 |
200 |
Обід |
||
Борщ український |
200 |
250 |
Каша перлова в’язка |
100 |
150 |
Котлета рибна |
70 |
130 |
Салат із солоних (свіжих) огірків із цибулею |
60 |
80 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
180 |
180 |
Вечеря |
||
Печеня по-домашньому |
100 |
150 |
Ікра бурякова |
50 |
60 |
Хліб пшеничний |
20 |
30 |
Сік фруктовий |
125 |
175 |
Кондитерські вироби промислового виробництва (печиво) |
20 |
40 |
В І В Т О Р О К |
||
Сніданок |
||
Каша молочна манна |
180 |
220 |
Хліб пшеничний |
15 |
20 |
Хліб пшеничний з маслом вершковим і твердим сиром |
20-5-10 |
30-10-10 |
Чай з цукром (чай з лимоном) |
180 150/5 |
200 180/6 |
Яблуко, печене з цукром |
65 |
150 |
Обід |
||
Суп гороховий |
200 |
250 |
Голубці ліниві з курячим м’ясом |
125 |
150 |
Салат із вареної картоплі та солоних огірків |
50 |
75 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
180 |
180 |
Вечеря |
||
Молоко кип’ячене |
200 |
250 |
Пиріжки з яблуками |
110 |
110 |
Яйце варене в круту |
1/2 |
1/2 |
Салат вітамінний |
50 |
60 |
С Е Р Е Д А |
||
Сніданок |
||
Каша гречана розсипчаста |
100 |
160 |
Капуста тушкована |
100 |
110 |
Хліб пшеничний |
15 |
20 |
Хліб пшеничний з маслом вершковим і твердим сиром |
25-10-10 |
30-10-15 |
Чай з молоком |
150 |
200 |
Фрукти свіжі (яблуко, банан, апельсин) |
60 |
150 |
Обід |
||
Суп з рибними фрикаделями |
200/22 |
250/40 |
Картопля відварна з маслом |
110 |
150 |
Котлета м’ясна смажена |
65 |
105 |
Ікра бурякова |
50 |
60 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Сік фруктовий |
125 |
175 |
Вечеря |
||
Кефір |
200 |
250 |
Запіканка рисово-сирна зі сметанним соусом |
115/8 |
150/20 |
Фрукти свіжі (яблуко, банан, апельсин) |
60 |
150 |
Ч Е Т В Е Р |
||
Сніданок |
||
Суп молочний вермішелевий |
200 |
250 |
Хліб пшеничний |
20 |
30 |
Хліб пшеничний з маслом вершковим |
25-10 |
30-10 |
Чай з цукром (чай з лимоном) |
180 150/5 |
200 180/6 |
Яблуко, печене з цукром |
60 |
150 |
Обід |
||
Борщ український |
200 |
250 |
Каша пшенична в’язка |
90 |
120 |
Риба, тушкована з овочами |
50 |
125 |
Салат із солоних (свіжих) огірків та цибулею |
60 |
80 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
180 |
180 |
Вечеря |
||
Вареники ліниві з термічно обробленою сметаною |
100-6 |
130-13 |
Кефір |
200 |
200 |
Яблуко, печене з цукром |
60 |
150 |
П ’ Я Т Н И Ц Я |
||
Сніданок |
||
Каша рисова розсипчаста |
100 |
150 |
Тюфтельки рибні |
45 |
90 |
Морква тушкована |
30 |
49 |
Хліб пшеничний |
15 |
20 |
Хліб пшеничний з маслом вершковим |
25-10 |
30-10 |
Чай з молоком |
150 |
200 |
Обід |
||
Суп гречаний |
180 |
200 |
Пюре картопляне |
110 |
150 |
Тюфтельки м |
70 |
115 |
Салат із квашеної (свіжої) капусти та моркви |
34 |
45 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
180 |
180 |
Вечеря |
||
Кисіль із сухофруктів |
180 |
180 |
Сирники із термічно обробленою сметаною |
105/8 |
120/20 |
Кондитерські вироби промислового виробництва (вафлі) |
15 |
30 |
Назва страви |
Вихід страви, г |
|
ясла |
садок |
|
ДРУГИЙ ТИЖДЕНЬ |
||
П О Н Е Д І Л О К |
||
Сніданок |
||
Каша вівсяна в’язка |
150 |
180 |
Гуляш курячий |
50 |
80 |
Салат із солоних (свіжих) огірків із цибулею |
50 |
60 |
Хліб пшеничний |
20 |
30 |
Хліб пшеничний з маслом вершковим |
20-5 |
30-10 |
Чай з молоком |
150 |
200 |
Обід |
||
Суп з галушками |
160 |
250 |
Пюре картопляне |
110 |
150 |
Котлета «Полтавська» |
50 |
65 |
Томат солоний (свіжий) |
50 |
50 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Сік фруктовий |
125 |
200 |
Вечеря |
||
Плов із м’ясом |
100 |
150 |
Ікра бурякова |
50 |
60 |
Хліб пшеничний |
20 |
30 |
Компот із сухофруктів |
180 |
180 |
Кондитерські вироби промислового виробництва (вафлі) |
20 |
40 |
В І В Т О Р О К |
||
Сніданок |
||
Каша молочна рисова |
180 |
220 |
Яйце варене в круту |
1/2 |
1/2 |
Хліб пшеничний |
15 |
20 |
Хліб пшеничний з маслом вершковим і твердим сиром |
20-10-10 |
30-10-10 |
Чай з цукром |
180 |
200 |
Фрукти свіжі( яблуко, банан, апельсин) |
100 |
150 |
Обід |
||
Борщ український |
200 |
250 |
Каша пшенична в’язка |
90 |
120 |
Битки м’ясні парові |
60 |
70 |
Морква тушкована |
60 |
60 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
||
Молоко кип’ячене |
200 |
250 |
Вареники ліниві із термічно обробленою сметаною |
100/6 |
130/13 |
С Е Р Е Д А |
||
Сніданок |
||
Каша гречана розсипчаста |
100 |
160 |
Капуста тушкована |
100 |
110 |
Хліб пшеничний |
15 |
20 |
Хліб пшеничний з маслом вершковим |
25-10 |
30-10 |
Чай з молоком |
150 |
200 |
Яблуко, печене з цукром |
100 |
150 |
Обід |
||
Суп вермішельний з фрикадельками |
200/20 |
250/35 |
Пюре картопляне |
110 |
150 |
Котлета м’ясна смажена |
65 |
105 |
Салат із солоних (свіжих) огірків із цибулею Вінегрет (15.10-15.04) |
50 42 |
50 62 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Сік фруктовий |
125 |
150 |
Вечеря |
||
Риба смажена |
63 |
140 |
Ікра буряково-морквяна |
90 |
90 |
Хліб пшеничний |
15 |
15 |
Кефір |
200 |
250 |
Булка здобна |
110 |
110 |
Ч Е Т В Е Р |
||
Сніданок |
||
Овочеве рагу |
125 |
150 |
Салат із солоних (свіжих) огірків із цибулею |
50 |
60 |
Хліб пшеничний |
20 |
30 |
Хліб пшеничний з маслом вершковим |
25-10 |
30-10 |
Чай з молоком |
150 |
200 |
Фрукти свіжі (яблуко, банан, апельсин) |
50 |
100 |
Обід |
||
Суп гороховий з грінками |
160/13 |
250/26 |
Картопля відварна ціла |
100 |
130 |
Котлета рибна |
70 |
140 |
Ікра бурякова |
50 |
60 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Компот із сухофруктів |
180 |
180 |
Вечеря |
||
Запіканка вермішельно-сирна зі термічно обробленою сметаною |
145/25 |
150/25 |
Кефір |
200 |
200 |
П ’ Я Т Н И Ц Я |
||
Сніданок |
||
Каша пшоняна в’язка |
100 |
150 |
Гуляш курячий |
50 |
80 |
Салат із вареної картоплі та солоних (свіжих) огірків |
47 |
60 |
Хліб пшеничний |
15 |
20 |
Хліб пшеничний з маслом вершковим |
25-5 |
30-5 |
Чай з молоком |
150 |
180 |
Фрукти свіжі (яблуко, банан, апельсин) |
50 |
100 |
Обід |
||
Суп з рибними фрикаделями |
200 |
250 |
Вареники з капустою (картоплею) із сметаною термічно обробленою |
100 |
120 |
Хліб житній |
20 |
40 |
Кисіль із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
||
Яйце варене в круту |
1/2 |
1/2 |
Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
Хліб пшеничний |
20 |
30 |
Сирники із сметанним соусом Кондитерські вироби промислового виробництва (печиво) |
100/8/ 30 |
120/20/ 30 |