Козіївський ЗДО (ясла-садок) Краснокутської селищної ради
Богодухівського району Харківської області

Щоденне меню

 

Увага! Знайомимося з новими  нормами та порядком організації харчування в дошкільних закладах освіти.

 

Основні акценти Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305:

1. Енергетична цінність та калорійність їжі має відповідати загальним віковим потребам дітей, а планування кратності калорій у їжі залежить від режиму харчування.

2. Правильний розподіл білків, жирів та вуглеводів у харчуванні дітей, який має забезпечити заклад освіти

3.  Продукти та їх кількість, які мають вживати діти.

4.  Особливості норм.

 

Докладніше про зміни дивіться в Постанові:

Постанова Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305.

 

https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-norm-ta-poryadk-a305

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Примірне  двотижневе меню  на зимовий період

Козіївський заклад дошкільної освіти 

(ясла-садок) 2022 рік.

 

 

                                            П

Назва страви

Вихід страви, г

ясла

садок

ПЕРШИЙ ТИЖДЕНЬ

П О Н Е Д І Л О К

Сніданок

Макаронні вироби відварні

120

150

Гуляш курячий

50

80

Салат із квашеної (свіжої) капусти та моркви

47

60

Хліб пшеничний

20

30

Хліб пшеничний з маслом вершковим

35-10

50-10

Чай з молоком

150

200

Обід

Борщ український

200

250

Каша перлова в’язка

100

150

Котлета рибна

70

130

Салат із солоних (свіжих) огірків із цибулею

60

80

Хліб житній

20

40

Компот із сухофруктів

180

180

Вечеря

Печеня по-домашньому

100

150

Ікра бурякова

50

60

Хліб пшеничний

20

30

Сік фруктовий

125

175

Кондитерські вироби промислового виробництва (печиво)

20

40

В І В Т О Р О К

Сніданок

Каша молочна манна

180

220

Хліб пшеничний

15

20

Хліб пшеничний з маслом вершковим і твердим сиром

20-5-10

30-10-10

Чай з цукром

(чай з лимоном)

180

150/5

200

180/6

Яблуко, печене з цукром

65

150

Обід

Суп гороховий

200

250

Голубці ліниві з курячим м’ясом

125

150

Салат із вареної картоплі та солоних огірків

50

75

Хліб житній

20

40

Компот із сухофруктів

180

180

Вечеря

Молоко кип’ячене

200

250

Пиріжки з яблуками

110

110

Яйце варене в круту

1/2

1/2

Салат вітамінний

50

60

С Е Р Е Д А

Сніданок

Каша гречана розсипчаста

100

160

Капуста тушкована

100

110

Хліб пшеничний

15

20

Хліб пшеничний з маслом вершковим і твердим сиром

25-10-10

30-10-15

Чай з молоком

150

200

Фрукти свіжі (яблуко, банан, апельсин)

60

150

Обід

Суп з рибними фрикаделями

200/22

250/40

Картопля відварна з маслом

110

150

Котлета м’ясна смажена

65

105

Ікра бурякова

50

60

Хліб житній

20

40

Сік фруктовий

125

175

Вечеря

Кефір

200

250

Запіканка рисово-сирна зі сметанним соусом

115/8

150/20

Фрукти свіжі (яблуко, банан, апельсин)

60

150

Ч Е Т В Е Р

Сніданок

Суп молочний вермішелевий

200

250

Хліб пшеничний

20

30

Хліб пшеничний з маслом вершковим

25-10

30-10

Чай з цукром

(чай з лимоном)

180

150/5

200

180/6

Яблуко, печене з цукром

60

150

Обід

Борщ український

200

250

Каша пшенична в’язка

90

            120

Риба, тушкована з овочами

50

125

Салат із солоних (свіжих) огірків та цибулею

60

80

Хліб житній

20

40

Компот із сухофруктів

180

180

Вечеря

Вареники ліниві з термічно обробленою сметаною

100-6

130-13

Кефір

200

200

Яблуко, печене з цукром

60

150

П ’ Я Т Н И Ц Я

Сніданок

Каша рисова розсипчаста

100

150

Тюфтельки рибні

45

90

Морква тушкована

30

49

Хліб пшеничний

15

20

Хліб пшеничний з маслом вершковим

25-10

30-10

Чай з молоком

150

200

Обід

Суп гречаний

180

200

Пюре картопляне

110

150

Тюфтельки м
’ясні з овочами

70

115

Салат із квашеної (свіжої) капусти та моркви

34

45

Хліб житній

20

40

Компот із сухофруктів

180

180

Вечеря

Кисіль із сухофруктів

180

180

Сирники із термічно обробленою сметаною

105/8

120/20

Кондитерські вироби промислового виробництва (вафлі)

15

30

 

 

 

Назва страви

Вихід страви, г

ясла

садок

ДРУГИЙ ТИЖДЕНЬ

П О Н Е Д І Л О К

Сніданок

Каша вівсяна в’язка

150

180

Гуляш курячий

50

80

Салат із солоних (свіжих) огірків із цибулею

50

60

Хліб пшеничний

20

30

Хліб пшеничний з маслом вершковим

20-5

30-10

Чай з молоком

150

200

Обід

Суп з галушками

160

250

Пюре картопляне

110

150

Котлета «Полтавська»

50

            65

Томат солоний (свіжий)       

50

50

Хліб житній

20

40

Сік фруктовий

125

200

Вечеря

Плов із м’ясом  

100

150

Ікра бурякова

50

60

Хліб пшеничний

20

30

Компот із сухофруктів

180

180

Кондитерські вироби промислового виробництва (вафлі)

20

40

В І В Т О Р О К

Сніданок

Каша молочна рисова

180

220

Яйце варене в круту

1/2

1/2

Хліб пшеничний

15

20

Хліб пшеничний з маслом вершковим і твердим сиром

20-10-10

30-10-10

Чай з цукром

180

200

Фрукти свіжі( яблуко, банан, апельсин)

100

150

Обід

Борщ український

200

250

Каша пшенична в’язка

90

120

Битки м’ясні парові

60

70

Морква тушкована

60

60

Хліб житній

20

40

Компот із сухофруктів

150

180

Вечеря

Молоко кип’ячене

200

250

Вареники ліниві із термічно обробленою сметаною

100/6

130/13

С Е Р Е Д А

Сніданок

Каша гречана розсипчаста

100

160

Капуста тушкована

100

110

Хліб пшеничний

15

20

Хліб пшеничний з маслом вершковим

25-10

30-10

Чай з молоком

150

200

Яблуко, печене з цукром

100

150

Обід

Суп вермішельний з фрикадельками

200/20

250/35

Пюре картопляне

110

150

Котлета м’ясна смажена

65

105

Салат із солоних (свіжих) огірків із цибулею

Вінегрет (15.10-15.04)

50

42

50

62

Хліб житній

20

40

Сік фруктовий

125

150

Вечеря

Риба смажена

63

140

Ікра буряково-морквяна

90

90

Хліб пшеничний

15

15

Кефір

200

250

Булка здобна

110

110

Ч Е Т В Е Р

Сніданок

Овочеве рагу

125

150

Салат із солоних (свіжих) огірків із цибулею

50

60

Хліб пшеничний

20

30

Хліб пшеничний з маслом вершковим

25-10

30-10

Чай з молоком

150

200

Фрукти свіжі (яблуко, банан, апельсин)

50

100

Обід

Суп гороховий з грінками

160/13

250/26

Картопля відварна ціла

100

130

Котлета рибна

70

           140

Ікра бурякова

50

60

Хліб житній

20

40

Компот із сухофруктів

180

180

Вечеря

Запіканка вермішельно-сирна зі термічно обробленою сметаною

145/25

150/25

Кефір

200

200

П ’ Я Т Н И Ц Я

Сніданок

Каша пшоняна в’язка

100

150

Гуляш курячий

50

80

Салат із вареної картоплі та солоних (свіжих) огірків

47

60

Хліб пшеничний

15

20

Хліб пшеничний з маслом вершковим

25-5

30-5

Чай з молоком

150

180

Фрукти свіжі (яблуко, банан, апельсин)

50

100

Обід

Суп з рибними фрикаделями

200

250

Вареники з капустою (картоплею) із сметаною термічно обробленою

100

120

Хліб житній

20

40

Кисіль із сухофруктів

150

180

Вечеря

Яйце варене в круту

1/2

1/2

Компот із сухофруктів

150

180

Хліб пшеничний

20

30

Сирники із сметанним соусом

Кондитерські вироби промислового виробництва  (печиво)

100/8/

30

120/20/

30

 

 

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Логін: *

Пароль: *